dinsdag 10 februari 2015

Zelf Haarspeldjes maken

ZELF HAARSPELDJES MAKEN 

Zelf haarspeldjes maken is een rage. De reden is simpel want zelf haarspeldjes maken is leuk, eenvoudig, uniek en het hoeft niet duur te zijn. Haarspeldjes maak je voor je dochter of als persoonlijk cadeau voor een verjaardag of andere gelegenheid. Standaard speldjes zijn vanaf nu passe!

Iedereen is in staat zelf een haarspeldje te maken. Wat je nodig hebt is creativiteit, een beetje tijd en onderdelen. Het ontwerp bedenk je zelf de uitvoering is niet moeilijk. Heb je dan toch hulp nodig dan zijn er op internet (zoal YouTube) talloze filmpjes te vinden hoe een haarspeldje te maken.










Wat heb je nodig: 

Om te starten heb je onderdelen nodig. Pippi en Kokel heeft vele basis onderdelen voor je te koop. Je start met de aanschaf van een klik-klak speldje welke in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn. In plaats van een klik klak haarspeldje kun je ook prima een alligator haarspeld of schuifspeld met plakvlak gebruiken. http://www.pippikokel.nl/c-2864475/haarspeldjes-alligator/



Kniphoesjes
Vervolgens heb je de keus maar onze voorkeur heeft om een kniphoesje te gebruiken voor over het speldje. http://www.pippikokel.nl/c-2792433/kniphoesjes/
Maak een knipje aan de onderkant (van boven naar onder, ongeveer 1 cm vanaf de breedste kant) van het kniphoesje en schuif het speldje er in. Je kunt ervoor kiezen om het gehele speldje er in te schuiven, het 1 cm-gedeelte schuif je dan om het speldje. Een drupje lijm erbij in en het speldje zit erin en zit vast. Je kunt ook het 1 cm gedeelte op het speldje lijmen. Dan zit het speldje er gedeeltelijk in.
Bevestig vervolgens de applicatie of flatback aan het kniphoesje met naald en draad of door te lijmen. Lijmen kan met een transparante contactlijm.



Applicaties:
Je kunt gebruik maken van applicaties zoals bloem, ster of hart applicaties. Je kunt ook afhankelijk van de grootte van het basisspeldje een flatback gebruiken. Applicaties zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je uitvoeringen in vilt, katoen, maar ook in satijn.
Je hebt effen maar ook bedrukte uitvoeringen dus voor elk wat wils en combinatiemogelijkheden te over. Kijk op www.pippikokel.nl voor alle opties en een ruim assortiment.


Maak je haarspeldje uniek!
Naast de genoemde applicaties zijn er nog veel meer artikelen te krijgen om je zelfgemaakte haarspeldje uniek te krijgen. Je kunt daarbij denken aan het gebruik van roosjes (met of zonder blad) of wellicht een strikje. Al doende leert men is een oud spreekwoord en dat is ook van toepassing op het maken van haarspeldjes.


Lijm
Belangrijk! Gebruik goede lijn, bespaar hier niet op. Het is zonde van je werk en onderdelen als het na 1x gebruik al stuk gaat. Wij gebruiken veelal deze lijm van Bison welke ook te koop is op www.pippikokel.nl


Haarspeldjes 
Zie je nu echt nog steeds niet zitten of mis je creativiteit dan kun je de haarspeldjes natuurlijk ook kant-en-klaar kopen bij Pippi & Kokel. We hebben een ruim en steeds wisselend assortiment van de leukste haarspeldjes. http://www.pippikokel.nl/c-2706331/haarspeldjes/

                                     

Haarspeldborden
Heb je de smaak te pakken en inmiddels veel speldjes gemaakt dan moeten ze nog een mooie plek hebben om ze netjes en overzichtelijk te bewaren. Wat is er nu vervelender dan zoeken naar haarspeldjes? Met dit Haarspeldbord verkrijgbaar in diverse designs en groottes is dat verleden tijd. De borden worden handmade gemaakt door Pippi & Kokel en zijn dus uniek.

De borden zijn al verkrijgbaar vanaf € 4.95 euro per stuk excl. verzendkosten.





www.haarspeldjes-maken.nl



Pippi & Kokel creatief, DIY & hobby. Haarspeldjes, applicaties en kinderaccessoires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten